marți, 3 februarie 2009

De cacat

Daca esti tip, sfatul meu cel mai sincer este sa nu mai citesti mai departe. Decit daca esti foarte tare de ingeras. Sau daca vrei sa stii de ce iti vine sa le dai pe unele tipe cu capul de pereti in anumite zile ale lunii. Sau daca esti extrem, extrem de curios. Dar daca o faci, o faci pe riscul tau, sa nu zici ca nu te-am avertizat.

Buuun, acuma ca am lamurit parte masculina cu riscurile acestui post, sa trecem la treaba. Voi stiti cel mai bine cum e sa ai o zi de cacat. Cum te trezesti dimineata bine dispusa cu chef de viata si apoi din senin ti se intuneca toata ziua. Si iti dai seama ca e de vina o chestie pe care chiar nu stii cum ai putea sa o eviti. De fapt eu vreau sa va povestesc cum am reusit sa-mi fut o zi care incepuse genial...
Ma trezesc dimineata cu un zimbet larg si vad afara zapadaaaaaaaaaaaaa. Este moartea mea sa vad zapada, mai ales ca in ultimul timp sunt de-a dreptul disperata dupa zapada. Deci a fost surpiza vietii mele sa vad zapada in Edinburgh. Reusesc sa-mi termin tema la progra fara prea mare bataie de cap, mai mult stimulata de zapada de afara. Imi facusem planuri mari pentru ziua de azi. Voiam sa merg la piscina....
...dar evident cind ai o zi superba trebuie sa vina ceea ce asteptam noi in fiecare luna. Cum dracului sa ti se intimple asa ceva FIX cind vrei sa te duci la piscina? Da, da acuma o sa veniti cu textele de fete, ar fi trebuit sa stii, sa te astepti. Va dati seama ca nu stiu si nu ma astept. Va dati seama ca nu tin calendar sau alte prostii. Si, da probabil ca in zilele astea sunt la fel de insuportabila ca toate fetele. Sunt rea. Si urlu. Azi m-am luat de cineva fara motiv (scuze!). Si cel mai trist este ca dupa urlu, si fac ca toti dracii, imi dau seama ca nu trebuia. Imi cer scuze, insa deja mi se pare prea tirziu. Trebuia sa ma gindesc inainte sa scot asta pe gura. Si ma duc si ma fac mica sub paturica si incep sa pling.
In zilele astea mi se pare ca o sa-mi cada cerul in cap. Imi piere zimbetul. Mi se pare ca visele nu vor deveni realitate. De fapt incununarea zilei de azi a fost cum visul meu de copil e cit pe aci sa nu se realizeze. Chiar stateam si ma gindeam, ca sunt foarte aproape de a vedea ce mi-am dorit. Se poate sa am eu noroc? Bine inteles ca nu! Asa ca acuma trebuie sa mai tin ochii deschisi in fata unui intuneric care se asterne.
Deci ce poate fi mai bine decit ca dupa ce ca esti distrusa din cauza marii probleme sa mai apare si cite o porcarie deasta care nu are nici o legatura.
Asta ca sa nu mai mentionez ca ai o durere fizica de iti vine sa te urci literalmente pe pereti. Ca un copil cuminte ce am fost in tinerete, acuma suport consecintele. Si ce poate fi mai trist ca atunci cind vrei sa te duci sa dormi, macinata de nervi, sa iti dai seama ca nu iti gasesti pastilele. Recurgi la chestii extreme gen scris pe blog (e bine, ca tine cald).

Daca tot v-am oripilat pina acuma, de ce sa nu mai continui ? M-am saturat sa maninc substanta aia maronie pe care aparent, mai nou, o tot primesc din diverse surse si sub diverse forme. Nu iti convine ceva ? Ma stii pe mine o finuta ? Te rog vino si spune-mi in fata ce nu iti convine. Poate ajungem la un consens. Nu ar fi greu, pentru ca deaia au invatat fiintele umane sa comunice. Recunosc, si am recunoscut in repetate rinduri: chiar am momente cind nu ma duce mintea, chiar am momente cind recunosc ca nu gindesc, chiar am momente cind sunt total retarda. Recunosc ca sunt incapabila (nu recunosc, ci pur si simplu o dovedesc prin faptul ca exist). Recunosc ca sunt proasta. Recunosc ca pentru mine lumea este mare si buna (si asa ar trebui sa fie pentru toata lumea) si din cauza asta imi iau tepe. Dar cel putin sunt ale mele. Si mai recunosc o chestie: daca nu risc, nu cistig. De ce am recunoscut toate astea? Pentru ca la cit am fost facuta de cacat in ultimul timp, probabil ca imaginea si moralul meu sunt undeva sub nivelul marii. Si recunosc ca injur cel putin odata pe luna ca sunt ... fata.

Daca esti tip si ai ajuns pina aici , meriti un premiu. Sau cel putin o punga ca sa iti versi matele. Cel putin ai inteles de ce suntem insuportabile,irascibile si semi-pisicoase citeva zile pe luna. Daca esti tipa incepi sa-ti pui citeva intrebari. Existantiale. Si explica-mi si mie cum supravietuiesti zilelor astea...

(disclaimer: deobicei nu vorbesc in halul asta, dar acuma am zis verde in fata. Azi ma cred zmeu. Azi ma cred si zina. Azi ma cred de toate)

Niciun comentariu:

 
Counter